01 02 03 04 05

Vesti

“ŠUMADIJA“ OVOG MESECA SA POBRATIMIMA

          Lovačko bratstvo, duga je i značajna tradicija u Srbiji. Međusobno povezivanje i saradnja lovačkih organizacija ima prevashodni cilj da dva srodna i bliska lovačka udruženja ostvaruju zajedničke programe u mnogim oblastima lovstva, od razmene stečenih iskustava, zajedničkih nastupa na izložbama i sajmovima, do razmene divljači i njihovog unošenja u lovišta kao i zajedničkih programa u razvoju sopstvenih lovno – uzgojnih centara.

 


          Na tim postulatima i Lovačko udruženje „Šumadija“, već decenijama ima pobratimske povelje sa lovačkim udruženjima „Bakić“ u Foči, „Senta“ u Senti i „Sjenički vrhovi“ u Sjenici. Nešto kasnije sa lovcima Rešica iz Rumunije a od nedavno i sa Lovačkim udruženjem „Paraćin“.

          Zato, u ovom delu Srbije, poznato je, da su oktobar i novembar, meseci, kada LU „Šumadija“, dočekuje u svojim lovištima svoje lovačke pobratime. Po rečima, predsednika Milosava Zimonjića, ovo je još jedna zajednička prilika da razmenimo iskustva i dogovorimo se o novim inicijativama i akcijama.

Sa početkom jesenje lovne sezone u lovištu „Lepenica“, gostovali su pobratimi iz Paraćina, koji su boravili i lovili u Lovačkoj sekciji „Rujevica“, čiju zajedničku fotografiju objavljujemo. Narednih vikenda i sva druga pobratimska udruženja boraviće kod lovaca „Šumadije“.

Osim ovih druženja postoje već i dugogodišnja sekcijska pobratimstva sa lovcima širom Srbije pa i van njenih granica.

 

S. M.





<< NAZAD NA PRETHODNU STRANU