01 02 03 04 05

Vesti

ЛОВАЧКА СЕКЦИЈА БУЉАНЕ ДОСТОЈНО ПРОСЛАВИЛА ЛОВАЧКУ СЛАВУ

  Као и сваке године, тако и ове, св Јевстатије се обележава у ЛУ Параћин. Ове године колач је преузела ловачка секција Буљане а колачар Драган Светозаревић –Шицла.

   Вредно је забележити ову славу јер је била беспрекорно организована и треба да послужи осталим секцијама како се негује традиција и чувају обичаји.

   У јутарњим часовима се отишло до цркве где је Драган са породицом донео прелепо украшен славски колач, кољиво са малом свећом и црвено вино. Свештеник је уз појање молитве пресекао колач а онда овогодишњи колачар предао колач Ловачкој секцији Доње Видово који ће наредне године организовати ову свечаност. Након тога уследило је сликање целе групе. У Дому културе нас је сачекао ловачки гулаш и печење које је било управо скинуто са ватре. Уз смех, шалу и ловачке приче пре подне је брзо протекло. Централна прослава је била у ресторану. Било је доста ловаца, љубитеља природе и драгих гостију.

   Морам да поменем да је скуп својим присуством увеличао председник општине Владимир Милићевић, затим начелник полиције и многи други уважени гости и пријатељи лова. Прослава је почела поздравним говором председника ЛУ Параћин Николе Лешјанина, а онда су заслужним ловцима за допринос у лову уследила уручења плакета, признања, значака, захвалница. И поједини драги гости су добили прикладна одличја. Уз изванредан оркестар ловци су уживали и веселили се до поноћи.

 

Прилог припремио

Радован Илић - Раћа





<< NAZAD NA PRETHODNU STRANU