01 02 03 04 05

Vesti

JUBILEJ LOVACA PARAĆINA

          Stodesetogodišnji jubilej lovstva Paraćina, obeležen je 24. decembra 2012. godine, prigodnom akademijom, u prisustvu članova lovačkog udruženja i mnogih gostiju. Govoreći o razvojnom putu paraćinskog lovstva, sadašnji predsednik 110 godina lovstva u ParaćinuLovačkog udruženja „Paraćin“, Nikola Lešjanin, je istakao, da su lovci ovog kraja uvek prednjačili u mnogim aktivnostima što i danas ponosno čine. Takođe, Dragiša Jovanović, predsednik Skupštine ovog lovačkog udruženja, nije krio zadovoljstvo brojem prisutnih gostiju i vrednim odličjima koja su poneli lovci ovog pomoravskog kraja.
    Prisutnima su se obratili, i: Perica Grbić, direktor Uprave za šume, Saša Paunović, predsednik opštine Paraćin, Tomica Radosavljević, predsednik Lovačkog saveza Centralne Srbije, Jovan Bojić, predsednik požeških lovaca, a među gostima je bio i Radomir Milutinović, zamenik predsednika opštine Paraćin.
     Najaktivnijim lovcima uručena su i visoka odlikovanja Lovačkog saveza Centralne Srbije i Lovačkog udruženja „Paraćin“.
      U prigodnom programu učestvovao je  Gradski hor i Kulturno – umetnička grupa učenika Ekonomsko trgovačke škole, a posebnu pažnju prisutnih privukao je dvanestominutni  video kolaž o razvojnom stodesetogodišnjem putu paraćinskog lovstva, koji su priredili Marko i Jelena Pavlović. Predstavljena je i knjiga "Lovci Lovačkog udruženja Paraćin", autora Ljubiše Lazića.





<< NAZAD NA PRETHODNU STRANU