01 02 03 04 05

Fazanerija

          LU "Paraćin" poseduje sopstvenu fazaneriju, koja je prevalila bogat razvojni put počev od 1970.godine. Od prvih izleganja fazana ispod kokošaka u zemljanim gnezdima pedesetih godina, kada je grupa entuzijasta unela prve fazane u paraćinsko lovište, do fazanerije koja svojim kapacitetima od 24.640 fazančića, zauzima visoko četvrto mesto u Srbiji.

         Fazanerija je smeštena u vrlo kvalitetnim objektima, izgrađenim sredstvima Udruženja i dobrim delom volonterskim i obaveznim radom lovaca. Kvantitet proizvodnje takođe je na visokom nivou. Procenat izvođenja pilića je preko 90%, a procenat očuvanja od 65 do 70%. O kvalitetu proizvedenih pilića govori dugi spisak vernih kupaca, koji su u boljim vremenima morali blagovremeno da rezervišu potrebne količine fazanskih pilića, avansirajući kupovinu.

          Odgovarajućim projektom predviđena su odeljenja za svaki deo procesa proizvodnje fazanske piladi. U 7 odeljenja na 160 kvadrata postavljena su 3 inkubatora kapaciteta 24.640 jaja u sezoni, što je tehnološki povezano sa pratećom opremom, izvaljaonicima, baterijama i volijerama, kao i sa tražnjom na tržištu Srbije.