01 02 03 04 05

Pobratimska saradnja

          07.12.2013.godine poptisana ja Povelja o bratimljenju LU "Paraćin" iz Paraćina i LU "Šumadija" iz Kragujevca.

Potpisivanje Povelje o bratimljenju   Povelju su u ime Lovačkih udruženja Potpisivanje Povelje o bratimljenjupotpisali predsednici Udruženja Nikola Lešjanin i Milosav Zimonjić, a prisustvovali su i predstavnici Lovačkog saveza Centralne Srbije na čelu sa predsednikom Tomicom Radosavljevićem i sekretarom Draganom Guberinićem, kao i predsednici Skupština Dragiša Jovanović i Goran Radovanović, članovi Upravnih odbora, predsednici komisija i lovci oba Lovačka udruženja. Od gostiju su takođe prisustvovali predstavnici pobratimskih udruženja LU "Šumadija" Kragujevac: LU "Bakić" iz Foče na čelu sa predsednikom Vlastom Prodanovićem, LU "Vrhovi" iz Sjenice na čelu sa predsednikom Mensurom Gičevićem, dok su pobratimi iz LU "Senta" iz Sente i prijatelji iz Lovačkog saveza Kosova i Metohije iz opravdanih razloga odsustvovali, ali su isti poslali telegrame podrške za uspešnu saradnju. Događaj je propraćen i sa medijske strane.

          Ovo je prvo pobratimstvo lovcima Paraćina, a 5. lovcima Kragujevca. Takođe, ovo je 1. pobratimstvo dva Lovačka udruženja na nivou Lovačkog saveza Centralne Srbije.

          Susret lovaca počeo je ranije istog dana zajedničkim lovom u Korman Polju, a u lovištu je bio priređen i lovački doručak.

Prilog RT Kragujevac: