01 02 03 04 05

Vesti

Lovačka slava

Paraćinski lovci su i ove godine kao i mnogih prethodnih, proslavili lovačku slavu Sveti Jevstatije, zaštitnika lovaca 3. oktobra. Kako i dolikuje u prostorijama Lovačkog udruženja sveštenik je u 11h započeo sečenje kolača uz molitvu blagosiljeći slavski kolač i vino, moleći Boga da primi prinetu žrtvu u spomen Sv. Jevstatija kojeg slavimo. Sveštenik, kolačar Radovan Ilić, budući kolačar Dragan Svetozarević, predsednik udruženja Nikola Lešjanin i ostali prisutni su svoja liturgijska osećanja prenosili na samu slavu, presekli kolač i poželeli uspeha u lovu i ove godine. Deo kolača je predat budućem kolačaru.

Nakon posluženja u prostorijama lovačkog društva usledilo je i grupno fotografisanje prisutnih lovaca.

U 14h u obližnjem restoranu „Mihajlović“ pre svečanog ručka dodeljena su priznanja najzaslužnijim lovcima 6. mesne gradske sekcije.

Zlatne značke su zasluženo dobili: Radovan Ilić, Nebojša Krstić, Miodrag Atanacković i Aco Milačić.

Srebrne značke su dodeljene: Nenadu Stojanoviću, Predragu Stojanoviću, Ivanu Rakiću, Svetislavu Veljkoviću, Vitomiru Mišiću i Desimiru Preliću.

Bronzane značke su zaslužili: Velimir Stanojević, Ljubomir Nedeljković, Saša Mišić, Ivan Milenković, Goran Pečinović.

Pohvale su dobili: Aleksandar Žikić, Miloš Cvetković, Dragan Milošević, Miomir Milutinović, Zoran Ljutić, Aleksandar Jevtić.

Nakon dodele priznanja i prigodnog pozdrava lovaca i gostiju iz lokalne samouprave od strane predsednika lovačkog udruženja, usledio je svečani ručak sa prigodnom muzikom.

Tako je i ove godine sa manjim brojem posetilaca, zbog opšte poznate situacije, svečano i dostojno obeležena i ova krsna slava paraćinskih lovaca.





<< NAZAD NA PRETHODNU STRANU