01 02 03 04 05

Vesti

Параћински ловци имају чиме да се подиче

Последње недеље лова на дивље свиње поједини ловци су имали изузетан успех.

Ловац Јоца, као из прича за децу, са својом групом ловио је у параћинском ловишту „Црница“ на обронцима Кучајских планина, испод највишег врха тог дела ловишта „Виса“, близу места званог „Здравчић“. Снег је био добро нападао што је ловцима омогућавало да прате свеже трагове и да разазнају куда је дивљач отишла. Искуснији ловци су могли по трагу да одреде и приближно време када је чопор ту прошао. Врло брзо након скретања са асфалта ловци су уочили трагове једног чопора дивљих свиња. Након брзог договора група се раздвојила. Једни су пошли трагом а Јоца на место где би требало да се свиње појаве ако их прва група подигне. Не задуго чуо се пуцањ, Јоца је притегао пушку и врло брзо свиње су наишле на њега. Опалио је и прва је пала а онда су почеле да трче и остале пролазећи поред њега. Прибраност и мирна рука су му дозволиле да притисне ороз још једном и одстрели још један диван примерак.

Када се све стишало дружина се окупила на договорено место и имали су шта једни другима да кажу. Из једне потере одстрелили су 2 свиње и једно назиме. Срећи, шали, честитању и причи није било краја.

Вероватно је најзадовољнији био и најмлађи ловац међу њима, Илија, којем је ово прва година лова и ето, десило се да баш на почетку ловачког стажа учествује у овако успешном лову. Овај дан ће памтити до краја живота а љубав према природи и лову засигурно се неће угасити. Најлепши део лова је прошао а сада је следио физички тежи део, јер су морали да их одвуку до теретног возила, по дубоком снегу.

Слога и другарство је опет победило и они су задовољно завршили ловну сезону на дивље свиње.

<< NAZAD NA PRETHODNU STRANU