01 02 03 04 05

Vesti

Правовремена брига о ловишту

Ловачко удружење Параћин вредно ради и мисли на будућност.  Домаћинску бригу о узгоју и порасту броја јединки фазанске дивљачи најбоље показују слике, где је ловочуварска служба током марта у сва три ревира наше општине испустила преко 300 јединки, од тога две трећине су биле коке. На тај начин ће се природним путем умножити и настанити приличан број ове атрактивне врсте дивљачи погодне и за комерцијалан лов.

Управник Александар, са ловочуварима Верољубом и Мирославом као и младим радником на фазанерији Милошем вишедневно су хватали фазанску дивљач у фазанерији и односили на претходно припремљен и обезбеђен терен. Фазани су били у одличној кондицији и прилично способни да се сами сналазе у природи.

У ловиште наше општине пуштено је око 2000 фазанске дивљачи, тако да је ловне 2020.г. премашен број одстрељених јединки у односу на прошлу 2019. што ловцима пружа изузетно задовољство.

Са најмање 3 ловца може се организовати и комерцијални лов фазана, по приступачној цени, на за то одређеним теренима уз пратњу ловника и гаранцију да ће се са добрим, радним кером, подићи одређени број фазанске дивљачи.

<< NAZAD NA PRETHODNU STRANU